Огромна промяна. Путин взе невиждано решение

След като е загуби доверие на генералите си

Огромна промяна. Путин взе невиждано решение | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин е загубил доверие в своите генерали. Той толкова се страхуваше, че подчинените му отново ще се провалят със задачата, че повери превземането на Лисичанск на двама командири едновременно.

Това се казва в доклад на военните експерти от Института за изучаване на войната (ISW), който следи всекидневно развитието на войната в Украйна. Командирът на Централния военен окръг на РФ генерал-полковник Александър Лапин и командващият Въздушно-космическите сили на страната-агресор Сергей Суровикин са отговорни за превземането на Лисичанск.

Армейски генерал Сергей Суровикин, който командва бомбардировките на Украйна, през

Владимир Путин награждава Сергей Суровикин с медал "Герой на Русия"

 

Участието на двама толкова високопоставени офицери в една и съща мисия на малък участък от фронта е забележително и вероятно показва важността, която руският президент Владимир Путин е отдал на Лисичанск.

Украинската армия обяви вчера, че се е изтеглила от Лисичанск - стратегически град в източната част на страната, който от седмици бе подложен на ожесточени атаки от руските въоръжени сили и сепаратистите. Украинският президент Володимир Зеленски обеща, че украинските сили ще се върнат в Лисичанск. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай