Неделя,

Обрат в руската тактика в Украйна, атаките се ожесточават

От: Иван Ангелов, сн. Ройтерс, архив -
9337
Обрат в руската тактика в Украйна, атаките се ожесточават
A
A
A

В последната седмица Русия увеличи атаките си срещу цивилна инфраструктура в Украйна и вероятно ще разшири обхвата на военните си действия, заяви в "Туитър" британското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Управителят на Донецка област съобщи, че през последното денонощие при руски обстрел там са загинали петима цивилни. Областният управител на Никопол каза, че руснаците са ударили няколко десетки многоетажни жилищни сгради, газопроводи и електропроводи.

Според британското министерство на отбраната от началото на инвазията Русия е изстреляла срещу Украйна няколко хиляди ракети с голям обсег.

"През последната седмица обаче Русия засили ударите си по цивилна инфраструктура, дори и на места, където тези действия вероятно те не биха предизвикали непосредствен ефект", посочва военното ведомство, като допълва, че са били нанесени удари и срещу електропреносна мрежа и язовир.

"Изправяйки се пред настъпление по предните линии на фронта, Русия вероятно ще разшири териториалния обхват на подготвяните удари в опит да разколебае бойния дух на украинския народ и на правителството", пише още британското министерство.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com