Събота,

Нова драма! Наши моряци блокирани в Мариупол

От: СТАНДАРТ -
157
Нова драма! Наши моряци блокирани в Мариупол
A
A
A

Нова драма! Наши моряци блокирани в Мариупол. 18 български моряци на кораба “Царевна” са блокирани вече 15-и ден в украинското пристанище Мариупол, съобщава БНТ.

Плавателният съд е собственост на варненска фирма и плава под малтийски флаг. Съпругата на един от моряците заяви, че втори ден няма връзка с екипажа заради спрения интернет.

Жената е притеснена, че засега не се предвижда евакуация на екипажа по суша, а на плавателния съд има запаси от гориво и храна за месец и половина. Управителят на фирмата собственик на “Царевна” каза, че три пъти на ден се свързва с капитана на кораба по сателитен телефон и уведомяват близките на моряците за състоянието им. Всички от екипажа са добре. Имат и достатъчно запаси.

Връщане на кораба по море засега е невъзможно, тъй като Русия е затворила Азовско море за корабоплаване, а Украйна самото пристанище в Мариупол.

Държавата собственик на флага, под който плава “Царевна”, преговаря за осигуряване на коридор, за да може корабът да напусне порта, но засега без резултат


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията