Нова драма! Наши моряци блокирани в Мариупол

Плавателният съд е собственост на варненска фирма

Нова драма! Наши моряци блокирани в Мариупол | StandartNews.com

Нова драма! Наши моряци блокирани в Мариупол. 18 български моряци на кораба “Царевна” са блокирани вече 15-и ден в украинското пристанище Мариупол, съобщава БНТ.

Плавателният съд е собственост на варненска фирма и плава под малтийски флаг. Съпругата на един от моряците заяви, че втори ден няма връзка с екипажа заради спрения интернет.

Жената е притеснена, че засега не се предвижда евакуация на екипажа по суша, а на плавателния съд има запаси от гориво и храна за месец и половина. Управителят на фирмата собственик на “Царевна” каза, че три пъти на ден се свързва с капитана на кораба по сателитен телефон и уведомяват близките на моряците за състоянието им. Всички от екипажа са добре. Имат и достатъчно запаси.

Връщане на кораба по море засега е невъзможно, тъй като Русия е затворила Азовско море за корабоплаване, а Украйна самото пристанище в Мариупол.

Държавата собственик на флага, под който плава “Царевна”, преговаря за осигуряване на коридор, за да може корабът да напусне порта, но засега без резултат

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай