Мъка налегна Зеленски, наложи се да уволни важен командир

Боевете продължават, Украйна съобщи за атака с дронове и взривове в Хмелницки

Мъка налегна Зеленски, наложи се да уволни важен командир | StandartNews.com

Президентът на Украйна Володимир Зеленски уволни командващия операцията в Донбас.

Зеленски е освободил Едуард Москальов, командир на обединените украински сили, които воюват в Донбас. Уволнението беше обявено с кратък указ, без посочване на причините за решението. Москальов беше на поста от март миналата година. Преди това тази длъжност се заемаше от Олександър Павлюк, който беше назначен за началник на Киевската регионална военна администрация.

Украйна съобщи за атака с дронове и взривове в Хмелницки. Въздушна тревога е била обявена в няколко области, сред тях Черниговска, Киевска, Полтавска, частично – в Харковска, Днепропетровска, Кировоградска, Житомирска.

За да предприеме широкомащабно контранастъпление, украинската армия се нуждае не само от танкове, но и от съвременни изтребители, заяви министърът на отбраната Олексий Резников. Според Резников въпросът за контрол над небето е ключов за бъдещите действия на украинската армия.

Русия съобщи, че силите ѝ водят сражения в центъра на Артьомовск.

Според ръководителя на ЦРУ Уилям Бърнс Путин вижда затрудненията на армията си и знае, че засега не може да спечели войната. Но и не може да си позволи да загуби и е убеден в способността си да изтощи Украйна, каза Бърнс, който е бивш посланик на САЩ в Москва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай