Неделя,

Кулеба каза с какво ще се бият украинците, ако останат без оръжие

От: СТАНДАРТ -
2741
Кулеба каза с какво ще се бият украинците, ако останат без оръжие
A
A
A

Дори Западът да прекрати доставката на оръжие за Киев, Украйна ще продължи да се противопоставя на Русия и ще "воюва с лопати". Това заяви пред германската телевизия ARD украинският външен министър Димитро Кулеба, цитиран от България он ер.

"Ако не разполагаме с оръжия - добре, тогава ще воюваме с лопати, но ще се защитаваме, защото тази война е война за нашето съществуване", каза той.

"Колкото по-скоро получим оръжие, толкова по-рано ще бъде изпратено то към Киев и толкова по-голяма ще бъде помощта за нас", отбеляза Кулеба.

"Ако изпратят оръжието по-късно, ние пак ще благодарим, но тогава много неща ще бъдат изгубени, много хора ще загинат", добави министърът. В същото време Кулеба подчерта, че никой на Запад не бива да си мисли, че Украйна ще бъде по-склонна към отстъпки без доставки на оръжие.

Министърът призна, че Украйна разполага със значително по-малко оръжия от Русия, пише БГНЕС.  "Не можем да спечелим войната с този дисбаланс", заключи той, като посочи, че Киев се нуждае от системи за противовъздушна отбрана.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com