Кремъл с намек към Ердоган. Ще има ли среща на Путин и Зеленски?

Едва когато преговарящите от двете страни „си напишат домашното”

Кремъл с намек към Ердоган. Ще има ли среща на Путин и Зеленски? | StandartNews.com

Говорителят на Кремъл заяви, че засега няма основа за среща между президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски, предаде Ройтерс.

В отговор на журналистически въпрос относно турските предложения за посредничество Дмитрий Песков посочи в конферентен разговор с репортери, че Путин и Зеленски могат да се срещнат едва когато преговарящите от двете страни „си напишат домашното”.

„Що се отнася до среща на върха между президентите Путин и Зеленски, тя ще бъде възможна само тогава, когато преговарящите делегации от двете страни си напишат цялото домашно. Този елемент също отсъства. Затова необходимите предпоставки за споменатата от господин Ердоган среща засега не са налице”, каза той в коментар на предложението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган да организира преговори между Путин и Зеленски, посочва ТАСС.

Говорителят на Кремъл отбеляза, че турският лидер „многократно е предлагал услугите си и е полагал усилия за започване на мирен процес” в Украйна. Преговорите между Москва и Киев от месеци се намират в застой и двете страни се обвиняват взаимно за липсата на напредък, отбелязва Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай