Вторник,

Какъв е бъдещият световен ред, Лавров с два сценария

От: Агенция Стандарт -
9501
Какъв е бъдещият световен ред, Лавров с два сценария
A
A
A

Руският президент Владимир Путин подписа указ за отсрочка на частичната мобилизация за студенти. Външният министър Сергей Лавров заяви пред 77-ата сесия на Общото събрание на ООН, че ситуацията в международната сигурност бързо деградира.

"Днес се решава въпросът за бъдещия световен ред - дали да бъде с един хегемон, който кара всички да живеят по прословутите му правила, изгодни само за него. Алтернативата - демократичен, справедлив свят без шантаж и сплашване на неудобните, без неонацизъм и неоколониализъм", поясни Лавров.

По думите му Русия твърдо е избрала втория вариант и призовава да се работи за реализацията му заедно със своите съюзниции и единомишленици.

Лавров призова ООН да си върне репутацията на място за честни дискусии.

"Вместо честен диалог и търсене на компромиси имаме работа с дезинформация и груби инсценировки и провокации", каза още руският външен министър пред Общото събрание на ООН.

Той обвини Запада, че подкопава доверието към международните институции като органи за съгласуване на интересите и към международното право като гаранция за справедливост и защита на слабите от произвол.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com