Готвачът на Путин побесня! Тежки думи за Вагнер

Какво каза Евгени Пригожин

Готвачът на Путин побесня! Тежки думи за Вагнер | StandartNews.com

Основателят на частната военна компания (ЧВК) "Вагнер" Евгений Пригожин обяви, че има опити да се открадне "победата" и да се принизят заслугите във войната в Украйна, часове след като руското министерство на отбраната обяви, че е "освободило" (превзело) Соледар в Източна Украйна.

"Постоянно се опитват да откраднат от ЧВК "Вагнер" победата и разказват за присъствието непонятно на кого, само за да омаловажат заслугите ѝ", се казва в позиция, разпространена от неговата група "Конкорд".

Думите му формално не са насочени към руските институции, но се споменава "активна работа" в медиите за "забрана на словосъчетанието" "ЧВК "Вагнер"; те се стараели да не го произнасят и всячески да бягат от него "като дявол - от тамян".

Същевременно Пригожин се обръща към тези които "ценят работата на ЧВК "Вагнер"", с призив да поддържат бойците и да споменават в коментарите си, че "те са там и изпълняват тежката си работа, за да спят руснаците спокойно".

"Ключовият противник" е вътре

От думите на Пригожин следва и че той възприема ситуацията в Русия като по-голяма заплаха за ЧВК "Вагнер" от Съединените щати.

Значителна щета на "Вагнер" може да нанесе нашата вътрешновидова борба, корупцията, бюрокрацията и чиновниците, които искат да останат на местата си. Това е по-сериозна заплаха за съществуването на ЧВК "Вагнер", каза Пригожин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай