Германският канцлер порази света с прогноза за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е разговарял с Шолц

Германският канцлер порази света с прогноза за Украйна | StandartNews.com

100 години ще отнеме възстановяването на Украйна от войната, обяви германският канцлер Олаф Шолц, който сравни бомбардировките с тези в неговата страна по време на Втората световна война.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е разговарял с Шолц и са обсъдили отбранителната помощ, сътрудничеството в енергийния сектор и засилването на санкциите срещу Русия.

Берлин е отворен към идеята замразени авоари на руската централна банка вследствие на западните санкции да бъдат прехвърлени към украинската страна като помощ.

Говорител на германското правителство съобщи, че по време на разговора Шолц е подчертал, че от Русия зависи да спре незабавно военните действия в Украйна, да изтегли войските си и да възстанови суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

Междувременно на бойното поле Москва призова хуманитарни организации да изведат цивилно население от градове под украински контрол в Донбас. Русия твърди, че войниците там използват местното население като жив щит.

Губернаторът на руската Белгородска област, която е непосредствено до границата с Украйна, обяви, че има един загинал и трима ранени след бомбардировка на силите на Киев. Продължава и ключовата битка за Змийския остров в Черно море.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай