Експерт с мрачна прогноза за Украйна

Говори военният анализатор Саймън Дигинс

Експерт с мрачна прогноза за Украйна | StandartNews.com

"Войната в Украйна се превърна в "стратегическа безизходица" и 2024 г. "вероятно ще бъде много трудна за украинците", заявява военният анализатор на Sky News Саймън Дигинс.

Ясно е, че украинската контраофанзива "не е успяла", добави той. Въпреки това "не е ясно" дали Русия възнамерява да започне нова собствена офанзива. Дигинс реагира и на коментарите на високопоставен служител на НАТО, адмирал Роб Бауер, който заяви, че цивилните граждани на Запад трябва да се подготвят за конфликт с Русия.

"Путин не се е отказал. Той има възглед за света, в основата е възгледът на стария Съветски съюз и на стария Варшавски договор. Не забравяйте, че той е служил като офицер на КГБ в старата Източна Германия. Путин гледа на това като на естественото място на Русия - да има пред себе си защитен вал от държави", припомня Дигинс, цитиран от "Фокус".

"Официалният представител на НАТО е прав да ни предупреждава за Русия и амбициите на Путин - те не са изчезнали. Отношението, което сме имали досега, когато много европейски държави почти не са отделяли пари за отбрана, трябва да се промени", категоричен е той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Георги
преди 3 месеца

Мрачна за едната страна на конфликта , светла за другата страна на конфликта. Много зависи от гледната точка. И къде отидоха тези диванни анализатори , които твърдяха , че Русия ще изгуби войната? Удавиха двете държави в кръв, вместо още първите часове на войната да бъде прекратена тази касапница, на която дори и ние плащаме цената днес, без да сме виновни въобще за назряването на този конфликт, предизвикан от геополитическите интереси на англосаксонците,а не на Европа.

Откажи
Тони
преди 3 месеца

Путин прекалено дълго търпи всичките благодарели на Украйна, САЩ и Великобритания, Русия води световна война и ще я спечели.

Откажи
Българин
преди 3 месеца

Е сега България е първи защитен вал на западните чутори.Първи ще изчезнем при една война с Русия.

Откажи
Не слушайте
преди 3 месеца

Олигофренските експерти на Запада,как сме независими от Русия и колко била слаба.АБСОЛЮТНА ПРОПАГАНДА САМО СЕ МОЛЕТЕ НАТО ДА НЕ НИ ХВЪРЛИ В ОГЪНЯ СРЕЩУ РУСИЯ,ЧЕ СЕ ПРЪЖДОСВАМ ПЪРИ ОТ ТУК.САЩ ИСКАТ ВОЙНА С РУСИЯ НО ТЯ ДА СЕ ВОДИ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА ТОВА ВЧЕРА КАЗА БАЙ ДРЪН НААКАНИЯ СТАРЕЦ!!! ОТВРАТ УПРАВЛЕНИЕ НА САЩ НЕ НА РУСИЯ!!

Откажи