16 жертви в претъпкания мол след ракетния удар

Първите кадри, разпространени от президента, показваха бушуващ огън в сградата и черен дим

16 жертви в претъпкания мол след ракетния удар | StandartNews.com

Броят на убитите при руския ракетен удар срещу търговския център "Амстор" в украинския град Кременчук вече е 16 души, а ранените са 59. Това съобщи в канала си в Телеграм началникът на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна Сергий Крюк.

Вчера две руски ракети поразиха мола, а президентът Володимир Зеленски сподели, че в момента на атаката в търговския център е имало повече от 1000 души. Първите кадри, разпространени от президента, показваха бушуващ огън в сградата и черен дим, който се издига в небето, пише  dnes.dir.bg.

"Към този час, знаем за 16 убити и 59 ранени, от които 25 са приети в лечебно заведение. Информацията постоянно се актуализира" написа Сергий Крюк.

По думите му, основните задачи, върху които се концентрират спасителните екипи са търсенето на оцелели и затрупани хора, разчистване на отломките и гасене на пламъците.

"Ще се работи денонощно. Всички работят с висока интензивност, като на място има и психолози. Искам още веднъж да подчертая: не пренебрегвайте сигналите за въздушна тревога", предупреди шефът на ДСИС.

Лидерите на Г-7 окачествиха като "военно престъпление" и "отвратителна" атака руския ракетен удар, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай