Защо Алексей Петров занемарил охраната си?

Взе за гардове момчета от неговия роден край, които нямаха необходимия опит, казват запознати

Защо Алексей Петров занемарил охраната си? | StandartNews.com

Защо Алексей Петров, който винаги е бил нащрек за живота си, е намалил бдителността си и мерките за сигурност в последно време?

Неофициално се знае, че охраната е била на 50-70 метра от него по време на фаталната разходка на Витоша, защото той е казал, че няма нужда да го придружава. Изключение е също, че той се е придвижвал в неброниран автомобил. Петров се движи само с автомобили "Мерцедес",  но този ден е бил с "Ауди", което е собственост на жената, която го е придружавала, разкриха източници на "Телеграф".

Братът на Алексей Петров - Огнян, твърди пред телевизия Bulgaria ON AIR, че брат му се е движил без охрана в последно време. "Не знам дали е имал охрана. През юли при нас се движеше свободно", казва той.

Хора, които го познават, казват, че след двата опита за покушение той значително е подсилил гардовете си, но впоследствие е спрял да актуализира заплатите им и всички са го напуснали в рамките на няколко години, пише "Филтърнюз". "Взе за гардове момчета от неговия роден край, които нямаха необходимия опит като старите му охранители", казват негови приближени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай