Само във вестник СТАНДАРТ: Шакира и демоните след Пике

Певицата отмъщава на бившия си и майка му за раздялата

Само във вестник СТАНДАРТ: Шакира и демоните след Пике | StandartNews.com

Латинодивата има шеметна кариера, но е нещастна в личния живот

 

На 2 февруари певицата Шакира навърши 47 години. Тя е една от най-сексапилните латиноамерикански изпълнителки и има шеметна кариера. Но колкото е успешна в работата си, толкова е нещастна в личния си живот. Певицата често попада в центъра на любовни драми и скандали. Как се справя с тях, разказва "Лента ру".

  • "Смени Rolex с Casio"

През юни 2022 г. феновете на певицата бяха шокирани от новината за раздялата на Шакира с нейния любим - футболиста Жерар Пике. Медиите съобщиха, че причината за краха на връзката им са безкрайните изневери на бившия играч на испанския тим "Барселона". По време на връзката им той е посещавал нощни клубове в компанията на млади жени и е сниман от папараците да се държи за ръка с модела Клара Чиа Марти. Оттогава бившите любовници не пропускат шанса да се наранят или провокират. Тяхната история достигна апогея на омразата през януари 2023 г., когато Шакира пусна нова песен, в която, без да назовава имена, каза на Пике всичко, което мисли за него. Текстът гласи, че футболистът прекарва "много време във фитнеса", но "трябва също така да напомпа мозъка си". Казва се още, че той е заменил "Ferrari за Renault Twingo и часовник Rolex за Casio", като се намеква, че новата му избраница не струва.

"Това беше голямо облекчение, необходимо за моето изцеление и възстановяване" - така Шакира обясни причините, които са я подтикнали да напише песента за бившия си съпруг. Парчето моментално се превърна в хит, а видеото към него събра над 180 милиона гледания в YouTube за 10 дни. Шакира обаче не спря дотук и реши да ядоса и бившата си свекърва, която според слуховете подкрепя новия роман на сина си. Певицата постави кукла вещица в реален размер на балкона на имението си в Барселона - точно срещу прозорците на къщата на майката на Пике - и след това пусна скандалната песен с пълна сила. Раздялата с Пике обаче не е единствената любовна драма на Шакира, заради която тя попадна на първите страници на вестниците.

  • "Блее като коза"

Шакира Изабел Мебарак Рипол е родена в Колумбия, в малкия пристанищен град Баранкиля. Учи "бейли денс" под ръководството на баба си от Ливан, пише първата си песен на 8 г. и се научава да свири на китара на 11. Родителите й, подкрепящи нейната страст към вокалите, я изпращат в хора на католическо училище. След няколко урока учителят по пеене казва, че вибратото на момичето е твърде силно и "тя блее като коза".

Родителите обаче искрено вярват в таланта на дъщеря си, затова плащат за частни уроци по вокал и "бейли денс". Още преди да завърши училище, Шакира изпълнява собствени песни, участва в различни местни конкурси, които често печели. Мести в столицата на Колумбия - Богота, където е забелязана от мениджърите на Sony. Подписва договор за три албума, а след това Шакира тръгва на дебютното си световно турне. Следва нов албум, а успехът е толкова зашеметяващ, че Шакира е обявена за най-ярката млада звезда в Латинска Америка.. До 2022 г. тя издава 11 студийни албума, изпълнява официалния химн на Световното първенство в Южна Африка и се представя на Суперкупата. Има две статуетки Грами, седем музикални награди Billboard, пет награди MTV Video Music Awards, двадесет и осем награди Billboard Latin Music Awards, осем награди Latin Grammy и номинация за Златен глобус.

На 47 години Шакира изглежда много по-млада от възрастта си и остава в отлична физическа форма. За това й помагат на първо място танците, които от началото на кариерата й се превръщат в отличителен елемент на нейните изпълнения. Тя не е почитателка на фитнеса, но с възрастта той става част от живота си. Ако не може да се накара да отиде на тренировка или тенис, тогава прави дълга разходка. Грижи се не по-малко за лицето си.

Знойната колумбийка с огромни кафяви очи, дълги мигли и изящна фигура никога не е била лишена от вниманието на мъжете. Първият й избраник е колумбийският актьор Освалдо Риос. Феновете са във възторг от двойката, но четири години по-късно певицата го напуска заради адвоката и син на бившия президент на Аржентина Антонио де ла Руа. Антонио предлага брак на Шакира, но за 10 години, в които двойката е заедно, феновете така и не видяха сватбата. Според слуховете певицата не била доволна от брачния договор, за който настоявал бащата на младоженеца. Тя обаче официално заяви, че се страхува да се омъжи и предпочита да остане вечната любовница. Антонио е не само годеник на Шакира, но и неин бизнес мениджър. Именно по време на тяхната връзка кариерата й достига своя връх. Слуховете за предстоящата раздяла на Шакира и де ла Руа започват да се разпространяват по време на снимките на видеоклипа към песента Waka Waka, в който участват много футболисти, сред които и Жерар Пике. Между него и певицата пламва искра. След това тя потвърждава раздялата си с Антонио.

  • Мечтана връзка

Веднага след раздялата певицата се мести от САЩ в Барселона.  Но едва през 2011 г. потвърждава , че тя и Пике са двойка. Футболистът е точно 10 години по-млад от нея. През 2013 г. двойката се сдобива с първото си дете - Милан, а през 2015 г. се ражда вторият им син Саша. Шакира и Пике обаче не бързат да сключат официален брак. Дълго време те изглеждат като идеална двойка. Идилията обаче неочаквано приключи през 2017 г., когато Шакира има проблеми с гласните си струни. Скоро стана ясно, че Пике системно нарушава правилата за движение, поради което го грози затвор, но успява да се размине с глоба от 48 хиляди евро. Тогава и обирджии нахлуват в къщата им и задигат бижута за 300 хиляди евро.

Самата Шакира също има проблеми със закона: в Испания тя е призната за виновна в укриване на данъци и измама с офшорни сметки. На 14,5 милиона евро възлиза дългът на Шакира към испанските данъчни власти. През ноември 2023 г. съдът осъжда певицата на глоба от 7,3 милиона евро. Тя успява да избегне условна присъда, като плаща допълнително 432 хиляди евро.

През пролетта на 2022 г. в пресата се появяват слухове за сериозна криза в отношенията между Шакира и Пике. Моделът Сузи Кортез открито заявява, че е получавала непристойни съобщения от него, а след това на хоризонта се появява Клара Чиа Марти. В крайна сметка медиите научиха от анонимни източници, че Пике се е изнесъл от дома им и живее на квартира, а певицата е заминала на почивка със синовете си.

Съвсем бързо стана ясно, че раздялата няма да бъде мирна. На първо място те трябва да решат въпроса с попечителството над децата.  В крайна сметка Пике се съгласява да остави децата на бившата си половинка и да ги вижда само с нейно разрешение.  След това започва подялбата на собствеността и взаимната размяна на обвинения в многобройни интервюта.

  • Живот след

След като се разделя с Пике, Шакира се мести с децата си в САЩ. Признава, че не е лесно да започне всичко от нулата и не се е възстановила напълно от неуспешната си връзка с футболиста. "Все още изпитвам болка и постоянно съм в очите на обществеността. Преминах през няколко етапа: отричане, гняв, болка, разочарование, отново гняв, отново болка. В момента съм в етапа на оцеляване, когато просто държа главата си над водата. И това е етап на размисъл, много тежка работа. Все още прогонвам някои демони. Последните ми останаха", казва Шакира. Друг урок, който научава от връзката си с Пике е, че се нуждае само от себе си, за да бъде щастлива.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай