Пенсионери търсят гръцки имоти, предпочитат да купуват "на зелено"

цената може да бъде с 20% по-ниска

Пенсионери търсят гръцки имоти, предпочитат да купуват "на зелено" | StandartNews.com

Европейски пенсионери и хора в предпенсионна възраст, решили да прекарат старините си на топло, проявяват все по-голям интерес към недвижими имоти в гръцката провинция. Те предпочитат да купят имот преди завършването на строителството, казват агенти на недвижими имоти пред еkathimerini.

"Виждаме, че тази година интересът към ваканционните жилища остава висок, особено сред хората, които са на няколко години до пенсиониране, на възраст от 50 до 55 години", обясни Йоанис Ревитис, ръководител на Revithis & Partners.

Според анализа на Elxis, през 2023 г. има значителни разлики в инвестиционното поведение на чужденците. "Повечето от нашите клиенти предпочитат да купуват къщи още на етапа на проектиране, тъй като цената може да бъде с 20% по-ниска, отколкото при закупуване на къща до ключ", казва представител на компанията.

В Крит такива имоти на стойност 250 000 евро или повече са много търсени. Това се дължи на поскъпването на кредита. По-високите лихвени проценти ограничават търсенето на ипотеки, оставяйки чуждестранните инвеститори да финансират собствените си покупки на имоти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай