СУ обяви СУДАН за туристическа дестинация №1 в Африка

СУ обяви СУДАН за туристическа дестинация №1 в Африка | StandartNews.com

Вчера в СУ "Климент Охридски" се проведе едно изключиелно интересно събитие - представяне по нетрадиционен начин във вид на театрален спектакъл на туристическата дестинация Судан. Инициативата бе на факултета по георгафия и туризъм в СУ, и по конкретно на декана проф.д-р Филип Мачев и неговите колеги - доц. Вера Николова, ръководил на катедрата по туризъм и гл. ас. Атанас Казаков.

Българските студенти изключително артистично изиграха група туристи, попаднали в Судан, като умело представиха цялото културно и историческо наследство на тази колоритна страна. Започвайки с древната история и най-старите в света нубийски пирамиди и фараони и завършвайки с кораловите рифове на Червено море, традициите, златодобива и неповторимите за ориента "сукове" / пазари /.

Автентичност на атмосферата в препълнената със студенти и препоподаватели зала в Алма Матер придадоха с присъствието си и почетните гости от посолството на Судан у нас : Н.Пр. г-жа Илхам Ахмед посланик на Република Судан, Сухаил Салех - консул и зам.-ръководител на мисията, Хайсам Халил - търговско аташе, Саху Ейса - административно аташе, Ясин Ахмед административно аташе. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай