Поройните дъждове нанесоха щети във Варна и Добрич

Поройните дъждове нанесоха щети във Варна и Добрич | StandartNews.com

Варна/Добрич. Проливните дъждове във Варненска област от изминалата нощ нанесоха множество щети. Засегнати са множество къщи, обществени сгради и улици, съобщават от БНР.

Дъжът в община Вълчидол, който започнал около 2:30 след полунощ, е наводнил приземни етажи на доста къщи. Водата доста се повишила в някои домове, наложило се жена да излезе на балкона си, за да се спази от удавяне. Тя е била евакуирана от служители на пожарната във Вълчи дол.

Кметът на Вълчи дол Пенка Йорданова съобщава за БНР, че всички улици в общината са наводнени. Най-тежко е положението на настилката на ул. "Асен Златаров". Предстои в понеделник да бъде направен оглед ан щетите от специална комисия. Средства от фонда за бедствия и аварии ще се търсят, за да се поправят щетите.

Затворен е пътя между селата Оногур и Ефрейтор Бакалово. Причината е свличане на земна маса. Водата от поройния дъж в село Кръгулево е дошла до много мазета, които са наводнени. В селото има още прокапали покриви, отнесени са посевите от царевица и слънчоглед, а каменната чешма в селото е залята с кал.

Тази нощ най-много дъжд е паднал в село Владимирово- 77 литра на кв метър. В Добрич са измерени над 28 литра на квадратен метър само за три часа валеж. Наводнени са ниски чаасти на домове, мазета и подлези.
До момента в Гражданска защита са постъпили 17 сигнала за отводняване в Добрич, Балчик и Албена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай