Освободиха Бранимир Ботев от туризма

Освободиха Бранимир Ботев от туризма | StandartNews.com

София. Зам.-министърът на туризма Бранимир Ботев е освободен от поста си, научи "Стандарт". Заповедта му за уволнение вече е подписана. В понеделник се очаква да бъдат назначени новите двама заместници на министър Николина Ангелкова във ведомството.

Най-спрягани за позицията са предходният зам.-министър с ресор туризъм Иво Маринов и кандидата на Съюза на инвеститорите Валентин Йосифов. И двамата са признати експерти от бранша. Сред кандидатите е и Петър Кацаров, експерт международни отношения и с подходящата езикова подготовка, предлаган от партньорите в кабинета.

Трима ще бъдат заместниците на правосъдния министър Христо Иванов. Двама от тях са били заместник-министри в служебния кабинет - Петко Петков, на правосъдието, и Андрей Янкулов на вътрешните работи. Третият зам.-министър е съдия Вергиния Мичева.

"Авиоотряд 28" с нов шеф

Цялото ръководство на "Авиоотряд 28" ще бъде сменено, заяви в петък ресорният министър Ивайло Московски. "Към момента там няма никакви средства и сменям ръководството. Мое решение е, тъй като нямам вяра на сегашното", мотивира се той. Все още не е ясно правителственият авиоотряд ще бъде ли преместен в НСО, Министерството на отбраната или ще остане в транспортното ведомство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай