Общинар купи "Парадайз бийч" от вдовицата на Илия Павлов

Общинар купи "Парадайз бийч" от вдовицата на Илия Павлов  | StandartNews.com

Комплексът край Свети Влас отваря врати след сериозен ремонт

Венелин Ташев иска да превърне хотела в 5-звездно бижу

Хотелиерът и общински съветник от Несебър Венелин Ташев е новият собственик на комплекса "Парадайз бийч", който се намира между Слънчев бряг и Свети Влас. Хотелът беше един от морските имоти на "Мултигруп" край морето, а Ташев го е закупил от холдинга за сериозна сума, съобщава Флагман.БГ. Несебърският бизнесмен бил хвърлил око на комплекса още преди три години, когато се влюбва в красотата на морското кътче. Преговорите за покупката му обаче продължили доста време. Сделката била сключена в края на април, а преговорите от страна на "Мултигруп" били водени от бизнес дамата Дарина Павлова, която наследи туристическия бизнес на убития си съпруг Илия Павлов. Всъщност луксозният комплекс

беше открит само година преди разстрела на шефа на "Мултигруп"

- през 2002 г. Тогава бляскаво парти ознаменува откриването на "Парадайз бийч", на което небрежно облечен в хавайска риза и с пура в ръка се появи и самият Илия Павлов. След смъртта му комплексът остава в активите на холдинга, но постепенно губи блясъка си. Сега обаче новият собственик е решен да го възвърне. "Не съм вярвал, че ще се навият да продадат хотела. Преговорите бяха дълги. Първоначално му поставиха много висока цена, но се радвам, че накрая се разбрахме. Вече съм във владение. Дори в момента ме намирате тук. Правим мащабен ремонт, защото мястото е било оставено на произвола на съдбата. На 20-ти ще сме готови да отворим. Местата за сезона вече са разпродадени почти на 100%", каза Венелин Ташев пред Флагман.БГ. Той е категоричен, че няма да жали средства и има намерение да превърне "Парадайз бийч" в 5-звездно бижу. Според запознати още с встъпването си в комплекса Ташев е започнал промени в персонала. Новият собственик отчел, че в последните години комплексът не е бил добре поддържан и затова е нужен сериозен ремонт, за

да възвърне стария си блясък и луксозен вид

Предприемачът е собственик на още 2 хотела, които с годините са се превърнали в образец за високо хотелиерско обслужване. Това са хотелите "Мариета Палас", който се намира в центъра на Несебър, и "Котва" на входа на Слънчев бряг. Хотелиерът държи и ресторант на входа на новия град в Несебър.

През последните години комплексът "Парадайз бийч" работи като ваканционен клуб, който предлага All Inclusive почивка. Той обхваща площ от 40 000 кв. м и има изключително благоприятно местоположение. Разположен е в залив северно от Свети Влас по пътя към Елените, близо до м. Козлука. Комплексът разполага

с прекрасен собствен плаж само за неговите посетители

който в съчетание с кристално чистото море и свежия горски въздух действа като магнит на туристите. Неговите гости се озовават буквално за секунди на плажа благодарение на атрактивния външен асансьор, при изграждането на който бе направено специално укрепване на ската. Част от атракциите на комплекса включват аква-аеробика, тенис, фитнес, плажен волейбол, водни джетове, уинд сърф, отпускащи масажи, сауна, турска баня.

"Парадайз бийч" беше построен от "Мултигруп" в края на 90-те години и началото на новия век. Проектът бе възложен на "Главболгарстрой", които срещнаха трудности с получаването на парите след приключване на строителните дейности.
Хотелиерът Венелин Ташев вече трети мандат е общински съветник в Несебър от местната коалиция "ЗОРА" (Народен съюз, Реформаторски блок и ВМРО). Той влезе в политиката като представите на ССД в Несебър. На последния вот хотелиерът сам избра 21-вото място в листата за себе си, но влезе в местния парламент с преференциален вот.

Венелин оцелява след покушение, дава курбан

Новият собственик на "Парадайз бийч" Венелин Ташев живее втори живот. След като през 10 февруари 1997 г. беше прострелян, той прекара доста време в реанимация, но лекарите го спасиха. Покушението остана неразкрито. То беше щрих от войната за преразпределяне на зоните на влияние в най-големия туристически обект Слънчев бряг.

Ташев е трябвало да бъде убит на площадката при входа на жилищния му блок в Несебър. По това време той бе наемател на култовата дискотека "Зорница" в Бургас. Похитителят развинтил бушоните и причакал жертвата, след като бил информиран, че охраната му - от полицай и частен гард, са го оставили пред дома му и са си тръгнали. Стрелецът пуснал три куршума и бил сигурен, че е свършил работата си. След случилото се Ташев дава обет до края на живота си да коли толкова агнета, колкото години се навършват от старта на новия му живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай