За първи път Sofia Game Night 2022 ще се проведе в осем български града едновременно

Вижте събитията, които ще предшестват основната програма на фестивала

За първи път Sofia Game Night 2022 ще се проведе в осем български града едновременно | StandartNews.com

Четвъртото издание на градския фестивал Sofia Game Night ще се проведе на 5 ноември в градовете София, Перник, Бургас, Пловдив, Русе, Враца, Велико Търново и Сливен. Фестивалът е посветено на игрите в цялото им многообразие и си поставя за цел да представи различните им аспекти – от тяхното разработване, през икономическата роля на гейминг индустрията, до крайния потребител и удоволствието от времето, прекарано в игра. В рамките на Нощта на игрите над 40 локации в цяла България ще отворят широко врати, за да посрещнат публики от всички възрасти със специални събития, турнири по видео и настолни игри, детска програма, градски приключения, дискусии, партита и работилници.

Тази година основната програма на Софийската нощ на игрите ще бъде предшествана от поредица от събития, първото от които е на 13 октомври – онлайн дискусия между няколко организации, на която ще бъде обсъдено значението на компютърното образование още от най-ранна детска възраст. Последвана от представяне на  настолните игри Terra Futura (19 октомври) – игра, намерила пътя към ефективно обучение в проблемите на околната среда и принципите на кръговата икономика, и играта-иновация в образованието по права на човека –  Барабар на Сдружение „Възможности без граници“. И двете представяния ще са в клуба за настолни игри абордаж “Абордаж”, като поредицата ще завърши с кръгла маса по темата за настолните игри като обучителен и образователен инструмент .

“Както всяка година образователният аспект на игрите е силно застъпен във фестивала Sofia Game Night. Това не означава, че няма да се забавляваме – напротив! Локации от 8 града са подготвили изключително забавна програма, включваща множество турнири – от белот до култови игри като Diablo II и Minecraft. –  посочва Хелиана Велинова, организатор на Sofia Game Night. “Посетителите на фестивала ще могат да изпитат силни емоции във виртуалната реалност, както и да опознаят града си по нов начин, благодарение на градските ни куестове, да се запознаят със създатели на игри от България, да потанцуват под звуците на K-pop музиката и да изживеят още много незабравими игрови приключения” – допълва още тя.

Организаторите информират, че входът за повечето събития е свободен или на преференциални цени, но някои от тях изискват предварителна регистрация, поради ограничени места. За повече информация следете сайта на Нощта на игрите – www.sofiagamenight.com.

Тази година събитието се провежда в партньорство със Ситуационен център “Отворени врати”, в рамките на което на сайта www.sofiagamenight.com ще има описания на локациите на украински език, за да улесни достъпа на украинската общност до фестивала. В някои от инициативите ще участват доброволци от Украйна.

Градският фестивал Sofia Game Night се провежда с подкрепата на продуктовата компания PokerStars, международен работодател в ИТ сферата и генерален партньор на фестивала, както и от българското game dev студио Incineration productions.

Facebook събития: https://www.facebook.com/SofiaGameNight/events/

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай