YouTube спира да публикува Stories

YouTube иска създателите да пускат съдържание чрез публикации и кратки клипове

YouTube спира да публикува Stories | StandartNews.com

YouTube вече няма да публикува Stories (истории), функция за временни публикации от 26 юни, а съществуващите публикации ще изтекат след седем дни.

Историите бяха представени за първи път през 2017 г. под името Reels и бяха достъпни за потребители с над 10 000 абонати. Подобно на Instagram (който на свой ред взе концепцията от Snapchat), YouTube Stories изчезва след определен период от време; създателите могат да използват Истории, за да публикуват актуализации или съдържание, за да популяризират своя канал. 

С този ход YouTube иска създателите да пускат съдържание чрез публикации в общността и кратки видеоклипове. Компанията наскоро разшири достъпа до публикации в общността, функция за текстови актуализации, и добави възможност публикациите да изтичат след определен период. Създателите могат също да споделят анкети, викторини, изображения и видеоклипове като публикации в общността, които се показват в раздел на канали.

YouTube също работи, за да насочи популярността на видеоклипове с кратка форма към своя конкурент TikTok, Shorts, и се опитва да убеди създателите на традиционни видеоклипове с дълга форма да започнат да правят и по-кратко съдържание. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай