WordPress предлага нов AI плъгин

Toй може да генерира и редактира текст

WordPress предлага нов AI плъгин | StandartNews.com

WordPress предлага нов AI плъгин, който може да генерира и редактира текст. Инструментът се нарича Jetpack AI Assistant и е достъпен безплатно за потребителите на WordPress.com „за ограничен период от време“, докато други потребители на Jetpack получават 20 безплатни заявки и трябва да плащат месечна такса от $10 след това. Това е най-новият пример за изкуствен интелект за генериране на текст, но неговата наличност в една от най-големите платформи за блогове и управление на съдържание в света ще разпространи тази технология още повече в мрежата.

Асистентът е дело на Automattic, компанията, която притежава WordPress.com и допринася за развитието на платформата WordPress с отворен код. Automattic описва инструмента като „партньор за творческо писане“, който позволява на потребителите „да генерират разнообразно съдържание по ваша команда, значително намалявайки времето и усилията, необходими за създаване на съдържание“.

Демонстрации показват инструмента, използван за обобщаване на публикация в блог в заглавие, коригиране на тона на текста (потребителите могат да избират между опции, включително „официално“, „провокативно“ и „хумористично“) и дори генериране на цяла публикация в блог от една подкана: „Напишете списък на дестинациите, които трябва да посетите в Токио, и ми дайте таблица с обменен курс от JPY към USD и евро.“ Automattic казва, че инструментът може също да коригира правописа и граматиката и да превежда между 12 езика, включително английски, испански, френски, китайски и хинди.

Трудно е да не се покажат и вредните ефекти, които такава функция вероятно ще има. Копирайтърите вече губят работа, тъй като клиентите преминават към генеративни AI инструменти като ChatGPT и мнозина се притесняват, че мрежата ще бъде изгубена в цунами от нискокачествен спам, генериран от AI . Генеративните AI инструменти са известни с неточност и копието по подразбиране, което създават, често е скучно или остаряло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай