Volkswagen представи концептуален електрически седан ID.AERO с пробег 620 км

Въпреки че ID. AERO се счита за концептуален автомобил, той е версия на електромобила, по-близка до серийния модел

Volkswagen представи концептуален електрически седан ID.AERO с пробег 620 км | StandartNews.com

Днес Volkswagen Group представи в Китай концептуалния автомобил ID.AERO, който ще послужи за основа на флагманския електрически автомобил на автомобилния производител - първия изцяло електрически седан, планиран за пускане на пазара през следващата година. Първоначално Volkswagen възнамеряваше да покаже ID.AERO, който е еволюция на концепцията ID. Vizzion от 2018 г., през април на автомобилното изложение в Пекин през 2022 г., но след това представянето трябваше да бъде отложено заради коронавирус.

"ID.AERO принадлежи към сегмента на просторните седани от среден клас", заяви главният изпълнителен директор на марката Volkswagen China Passenger Cars Стефан Воленщайн. - Концепцията има прогресивен, стилен и аеродинамичен дизайн, без това да се отразява на простора."

Въпреки че ID. AERO се счита за концептуален автомобил, той е версия на електромобила, по-близка до серийния модел. Много малко е известно за спецификациите на ID.AERO. Коефициентът на аеродинамично съпротивление е 0,23. Съобщава се, че седанът е дълъг почти 5 метра и има 22-инчови джанти. Автомобилът се захранва от 77-киловатчасова батерия, която осигурява пробег до 620 км в европейския цикъл WLTP.

ID.AERO демонстрира гъвкавостта на MEB (Modular Electric Drive Matrix) - архитектурата на Volkswagen Group за създаване на електрически автомобили. Модулната система може да се адаптира към различни типове автомобили - от хечбек до микробус като ID.BUZZ.

Около 30 процента от всички електрически автомобили на марките на VW Group са базирани на архитектурата MEB, а автомобилният производител очаква този дял да нарасне до над 80 процента до 2025 г.

В Китай електрически седан, базиран на концепцията ID.AERO, се очаква да бъде пуснат в продажба през втората половина на 2023 г. Той ще се предлага в два различни варианта - един от съвместното предприятие FAW-VW и един от SAIC-VW. Версиите на ID.AERO за Северна Америка и Европа ще бъдат налични през 2023 г. Производството им ще започне в завода на Volkswagen в Емден, Германия, за доставки на двата континента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай