Vodafone съкращава 11 000 работни места

Компанията се бори да запази пазарен дял

Vodafone съкращава 11 000 работни места | StandartNews.com

Vodafone заяви във вторник, че ще съкрати 11 000 работни места в централата на фирмата в Обединеното кралство и операциите в други страни. 

Преди две десетилетия Vodafone беше най-голямата мобилна телекомуникационна група в света, след като купи германската Mannesmann през 2000 г. в най-голямото придобиване в историята. Сделката беше оценена за над 190 милиарда долара.

Днес компанията, която има бизнес в 21 страни и споразумения за партньорство с местни оператори в други 46 места, се бори да запази пазарен дял.

Според последния годишен отчет на Vodafone работят 104 000 души по целия свят. Освен в Обединеното кралство, той е основен доставчик на мобилни мрежи в Германия, Испания, Италия и части от Африка.

Европейските телекомуникационни компании не се представиха особено добре през последното десетилетие, давайки по-ниска възвръщаемост на акционерите, отколкото в Съединените щати, според McKinsey. 

Съгласно плана си за промяна, Vodafone ще инвестира повече в изживяването на своите клиенти и ще насочи повече ресурси към Vodafone Business, обслужващ корпоративни клиенти, който се разраства на почти всички европейски пазари на компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай