Virgin Galactic определи цени за първия космически туристически полет

Вече са продадени 800 билета.

Virgin Galactic определи цени за първия космически туристически полет | StandartNews.com

Virgin Galactic планира ежемесечни полети до космоса от това лято. Вече са продадени 800 билета.  Този първи полет ще бъде научноизследователска мисия, състояща се от трима членове на екипажа от италианските военновъздушни сили и трима членове на Националния изследователски съвет на Италия. Те ще проведат изследване на микрогравитацията според сайта на Virgin Galactic.

Изследователският полет е планиран между 27 и 30 юни и докато първата група пътници е готова за излитане, а стотици все още чакат своя ред. Първоначалните билети, които бяха продадени предварително, бяха на цена от $200 000 всеки. 

Билетите за предварителна продажба изглеждаха като висока цена, но сега текущата цена за един билет е $450 000, но вече са продадени приблизително 100 билета, според Business Insider. Galactic 02 ще излети през август с първата група космически туристи.

През май другото космическо начинание на Брансън, Virgin Orbit ( VORB ), трябваше да прекрати дейността си поради липса на финансиране. Virgin Orbit беше мисия за изстрелване на малки сателити в космоса. „Имаше момент, в който си мислех, че ще загубим всичко“, каза Брансън.

Полетите на Virgin Galactic ще отвеждат пътниците на приблизително 60 мили над земята и се очаква целият полет да отнеме около 90 минути.

Virgin Galactic очаква да прави ежемесечни пътувания с пътници. Капацитетът на космическия кораб е осем души, като два от тях са пилотни. За да се наредят на опашката, космическите туристи трябва да направят депозит от 150 000 долара, като остатъкът е дължим преди качване. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай