Google търси с изкуствен интелект

Компанията въвежда следващата еволюция

Google търси с изкуствен интелект | StandartNews.com

Google върви напред с плановете си да въведе функции за чат с изкуствен интелект в своята основна търсачка, за да бъде в крак с вълната от нови инструменти за изкуствен интелект, които биха могли да застрашат господството на компанията онлайн за първи път от десетилетия.

Компанията заяви, че представя следващата еволюция на Google Search, която ще използва чатбот, задвижван от изкуствен интелект, за да отговаря на въпроси, „на които никога не сте предполагали, че може да отговори и да помага на потребителите да получат информацията, която искат, по-бързо от всякога.

С актуализацията изгледът и усещането на резултатите от търсенето с Google ще бъдат забележимо различни. Когато потребителите напишат заявка в главната лента за търсене, те автоматично ще видят изскачащ прозорец с генериран от AI отговор в допълнение към показването на традиционните резултати.

Потребителите вече могат да се запишат за списък с чакащи за новото Google Търсене, което първо ще стартира в Съединените щати, чрез приложението Google или настолния браузър на Chrome. Ограничен брой потребители ще имат достъп до него през следващите седмици, според компанията.

Актуализациите бяха представени на годишното събитие за разработчици на компанията, което се фокусира върху комбинация от AI и хардуерни продукти. На събитието Google също така обяви PaLM 2, най-новия си езиков модел на AI, който ще съперничи на GPT-4 на създателя на ChatGPT OpenAI. Този ход бележи голяма крачка напред за технологията, която захранва продуктите на компанията с изкуствен интелект и обещава да бъде по-добра в логиката, здравия разум и математиката. Може също да генерира специализиран код на различни езици за програмиране.

Тези ходове идват, когато съперниците на Google, включително Microsoft, се надпреварват да разработят и внедрят AI функции в търсачките и инструментите за производителност след вирусния успех на ChatGPT. Съобщава се, че огромното внимание към ChatGPT е накарало ръководството на Google да обяви ситуация с „червен код“ за бизнеса си с търсене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай