В Москва започва производството на банкомати, изработени от 80% руски компоненти

Банкоматите могат да четат безконтактно банкови или транспортни карти, баркодове или QR кодове

В Москва започва производството на банкомати, изработени от 80% руски компоненти | StandartNews.com

Базираната в Москва BFS Group започна производство на местни банкомати в индустриалния парк "Руднево", съобщи кметът на Москва Сергей Собянин в официалния си блог. Производственият капацитет на предприятието позволява да се произвеждат до 15 хил. устройства годишно и може да бъде удвоен.

Едно от предимствата на продуктите на BFS е тяхната независимост от чуждестранни компании по отношение на поддръжката и софтуера. Банкоматите са базирани на процесори Elbrus на руската компания MCST JSC. BFS работи съвместно с MCST за разработване на системен блок, който включва всички необходими интерфейси.

Банкоматите могат да четат безконтактно банкови или транспортни карти, баркодове или QR кодове. Устройствата са оборудвани и с биометрична камера, която позволява някои трансакции да се извършват без използване на карти. Не е уточнено кои са те.

Устройствата са съставени от 80 % местни компоненти. В бъдеще се планира делът на компонентите да се увеличи. Г-н Собянин заяви, че BFS вече е получила предварителни поръчки за 7000 банкомата, но не разкри подробности.

Производството на руските банкомати на BFS е почти напълно автоматизирано. Например, процесът на заваряване се извършва от заваръчен робот от последно поколение. При сглобяването се използват също 3D принтиране и прототипиране на пластмасови части.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай