Удължава се срокът за кандидатстване в конкурса “Сайт на годината”

Желаещите да се включат в престижната надпревара могат да се регистрират до 10 октомври. През тази година вече могат да участват и подкасти, както и онлайн игри

Удължава се срокът за кандидатстване в конкурса “Сайт на годината” | StandartNews.com

Желаещите да се включат в престижната надпревара могат се регистрират до 10 октомври. През тази година вече могат да участват и подкасти, както и онлайн игри

 

10 октомври е новият краен срок за кандидатстване в престижния уеб конкурс “Сайт на годината”. Това обявиха организаторите от Фондация за активно развитие на уеб, които всяка година дават поле за изява на добрите проекти и инициативи в българското уеб пространство. Те допълват още, че от 12 октомври до 3 ноември публиката ще има възможност да гласува и да избере своите фаворити, които ще получат награда.

“Каним всички създатели на сайтове от България да участват със свои проекти в традиционния конкурс за най-добър сайт и други форми на онлайн присъствие. Осигурили сме жури от водещи професионалисти с висока експертиза в областта на уеб технологиите, дизайна и дигиталния маркетинг. Всеки участник ще получи безценна обратна връзка за своя проект от едни от най-добрите специалисти в бранша у нас” – посочва Жюстин Томс, създател на конкурса „Сайт на година“.

Освен доказаните експерти по програмиране, уеб дизайн и дигитален маркетинг, които традиционно участват в комисията на конкурса, състезаващите се проекти ще бъдат оценявани и от младежко жури, в което влизат млади хора с потенциал и възможности, активно ангажирани с темите за качественото онлайн присъствие.

Сред новостите в тазгодишната надпревара са категориите Личен блог, Онлайн игра и Подкасти. В тях могат да се регистрират единствено проекти на участващите и в основните категории. А фаворитите в новите категории ще бъдат избрани единствено от публиката. В надпреварата могат да участват проекти на всички езици, които са създадени в България и от български екипи и фирми. Тази година специална награда ще получат проектите, които се ръководят от жени или имат основен разработчик жена.

Победителите ще получат престижното отличие „Сайт на годината“ за съответната категория, уникална статуетка и грамота. Официалната церемония по награждаване ще се проведе на 8 ноември от 19 ч. в Сити Стейдж.

Повече информация за кандидатстването в конкурса „Сайт на годината“ 2022 е достъпна тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай