Учени разкриха изненадваща полза за здравето от 6G мрежите

Тестовете за сега са само върху лабораторни мишки

Учени разкриха изненадваща полза за здравето от 6G мрежите | StandartNews.com

Изследователи от Пекинския технологичен университет в Китай са решили да разберат как вълните 6G влияят на здравето. Оказва се, че радиовълните променят начина, по който работи мозъкът. Това съобщава порталът SCMP, като се позовава на документи от научната работа.

Планира се комуникациите 6G да бъдат изградени на честоти между 0,3 THz и 3 THz. Учените са установили, че дори при ниско ниво на експозиция тези вълни са способни да променят начина, по който работят протеиновите структури. Те поставят лабораторни мишки до източник на вълни, който имитира 6G връзка. Резултатът е, че в рамките на три минути невроните в мозъка се увеличават със 150%. След три дни връзките между новите неврони се удвояват.

На теория това означава, че мишките, изложени на 6G са станали по-умни и по-адаптивни към обучението. Отбелязва се, че няма странични ефекти или аномалии в мозъка на гризачите. Причината за това увеличение може да е, че в мозъка има много водородни връзки, които постоянно "вибрират". Честотата на тези вибрации е в терахерцовия диапазон. Това може да повлияе на формата на протеините и по този начин на структурата и функцията на невроните.

Все още не е известно как 6G влияе на човешкото здраве. Китайските учени планират да проучат този въпрос, за да може развитието на интернет на бъдещето да протече безопасно за хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай