Uber ще предлага пътувания с повече видове транспорт във Великобритания

Потребителите ще могат да купуват самолетни и влакови билети чрез приложението

Uber ще предлага пътувания с повече видове транспорт във Великобритания | StandartNews.com

Първоначално компанията Uber се появи като софтуер, който направи революция на пазара на таксита , но компанията се стреми да разшири обхвата си. Поне на пазара в Обединеното кралство потребителите на приложението Uber ще могат да планират почти всички видове пътувания със самолети, влакове и автомобили под наем. Новите функции ще бъдат добавени до края на тази година.

Американската компания направи съответните съобщения днес, както обяснява CNBC. С примера на транспортния пазар в Обединеното кралство Uber иска да създаде "супер приложение", което да интегрира възможностите за резервиране на пътувания с почти всички видове транспорт. Преките доставчици на услуги ще работят независимо, но Uber има за цел да споделя данни между тях и техните потребители. Ако бъде успешен на пазара в Обединеното кралство, пилотният проект ще бъде препоръчан за прилагане в други страни.

Потребителите ще могат да купуват самолетни и влакови билети чрез приложението на Uber. За тази цел компанията ще интегрира своята услуга с услугите на основните участници на пазара. Компанията очаква да получи определена комисиона за всеки продаден билет. Между другото, водният транспорт в Обединеното кралство вече е обхванат от Uber, така че остават само железопътният и въздушният транспорт. В бъдеще екосистемата на Uber ще включва и услуги за хотелски резервации, което ще позволи на потребителя да планира най-сложните пътувания в едно приложение.

Повече технологични новини може на намерите в рубрика Технологии

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай