Twitter започна да таксува потребителите

Абонаментът струва на потребителите $84 на година

Twitter започна да таксува потребителите | StandartNews.com

Социалната мрежа X, известна като Twitter, започна да таксува потребителите за достъп до TweetDeck. Услугата винаги е била безплатна за използване, но X обяви в публикация през юли, че ще стане само за абонати. От сряда потребителите, които искат достъп до X Pro, ще трябва да плащат за X Premium, услугата, въведена от собственика на сайта, Илон Мъск , като начин за генериране на допълнителни приходи за компанията. Абонаментът струва на потребителите $84 на година.

Хората, които купуват X Premium, също ще получат синя отметка в акаунта си, в допълнение към приоритетното класиране в отговорите и търсенето, достъп до по-дълги публикации и по-малко реклами, наред с други функции. Услугата, по-рано наричана Twitter Blue, стартира трудно през ноември , когато беше спряна, след като потребителите създадоха акаунти, представящи се за популярни марки и знаменитости. Twitter Blue стартира отново през декември, въпреки че проблемите с имитацията продължават.

Мъск, който е и главен изпълнителен директор на Teslaи SpaceX, придоби Twitter в края на миналата година за 44 милиарда долара. Служители и потребители веднага усетиха въздействието му, тъй като той наложи рязко съкращаване на работни места и въведе редица големи нови функции и промени в политиката на платформата.

Съвсем наскоро компанията започна да извършва широко ребрандиране, което Мъск обяви през юли . Twitter оттегли известното си синьо-бяло лого на птица и се трансформира в X. Бързо последваха промени в имената на услугите на Twitter, като TweetDeck.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай