Twitter ще предостави на Илон Мъск достъп до данни на платформата

Милиардерът заплаши, че ще спре сделката

Twitter ще предостави на Илон Мъск достъп до данни на платформата | StandartNews.com

Twitter ще предостави на Илон Мъск безпрецедентен достъп до данни на платформата в опит да отговори на опасенията му относно автоматизираните акаунти, съобщава The Washington Post.

През април Мъск юридически се ангажира да закупи Twitter, но сделката става все по-съмнителна заради опасенията му за фалшиви ботове в платформата. В това някои видяха усилие за анулиране или предоговаряне на сделката при по-благоприятни условия.

Преди дни главният изпълнителен директор на Tesla обвини Twitter, че е нарушил споразумението от април, като не му е предоставил достатъчно данни за автоматизирани акаунти.

Достъпът до т.нар. Firehose API на Twitter показва какво би видял потребителят, ако следва всеки акаунт в Twitter – въпреки че огромният обем данни е невъзможно да се получи или анализира без автоматизация. Това е един от най-затворените ресурси на компанията, отчасти поради стойността му за насочване на реклами и наблюдение на платформата. Множество компании и организации имат или са имали достъп до емисията в реално време, включително изследователи от MIT и Google преди много години.

Данните могат да бъдат изключително ценни като основа за изследване на автоматизирана дейност, но самият мащаб на данните ги прави трудни за пълно проучване, защото ще изисква значително време и ресурси. Въпреки това предоставянето на данните ще бъде политически полезно, тъй като Twitter се стреми да отблъсне опасенията на Мъск и да гарантира, че спазва първоначалната сделка за изкупуване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай