Понеделник,

Twitter разширява използването на бутона „не харесвам“

От: Кристиан Антонов -
Twitter разширява използването на бутона „не харесвам“
A
A
A

Twitter съобщи, че разширява своя тест на бутона за намаляване на гласовете на отделните съобщения до избрана група потребители по света. Компанията заяви, че е получила "положителна обратна връзка" от първоначалните си експерименти през юли миналата година.

"Научихме много за туитовете, които не намирате за уместни и разширяваме теста. Повече от вас във версията за компютър, а скоро и в iOS и Android ще имат възможност да използват "downvoting" за някои от съобщенията си в Twitter.

За разлика от харесванията, които в Twitter са под формата на сърце,  броят на стрелките, сочещи надолу, няма да бъде видим за обществеността. Нехаресванията на съобщенията ще бъдат видими само за тези, които са ги създали.

В първия кръг от тестове Twitter предложи различни версии на функцията за намаляване на гласовете. Някои потребители виждаха стрелки, други палци нагоре и палци надолу. В крайна сметка финалната версия ще е с добре познатото сърце и стрелка надолу за нещо, което намираме за неуместно да се публикува.

Лайковете, дислайковете, стрелките за понижаване на гласовете и емотиконите за реакция често се посочват от критиците на социалните медии като функции, които помагат много за отсяването на съдържанието. Според Twitter експериментът е бил успешен. "Хората, които са тествали понижаването на гласовете, са съгласни, че то подобрява качеството на комуникацията в платформата".

A тук ще намерите още технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички