Вторник,

Twitter разширява използването на бутона „не харесвам“

От: Кристиан Антонов -
156
Twitter разширява използването на бутона „не харесвам“
A
A
A

Twitter съобщи, че разширява своя тест на бутона за намаляване на гласовете на отделните съобщения до избрана група потребители по света. Компанията заяви, че е получила "положителна обратна връзка" от първоначалните си експерименти през юли миналата година.

"Научихме много за туитовете, които не намирате за уместни и разширяваме теста. Повече от вас във версията за компютър, а скоро и в iOS и Android ще имат възможност да използват "downvoting" за някои от съобщенията си в Twitter.

За разлика от харесванията, които в Twitter са под формата на сърце,  броят на стрелките, сочещи надолу, няма да бъде видим за обществеността. Нехаресванията на съобщенията ще бъдат видими само за тези, които са ги създали.

В първия кръг от тестове Twitter предложи различни версии на функцията за намаляване на гласовете. Някои потребители виждаха стрелки, други палци нагоре и палци надолу. В крайна сметка финалната версия ще е с добре познатото сърце и стрелка надолу за нещо, което намираме за неуместно да се публикува.

Лайковете, дислайковете, стрелките за понижаване на гласовете и емотиконите за реакция често се посочват от критиците на социалните медии като функции, които помагат много за отсяването на съдържанието. Според Twitter експериментът е бил успешен. "Хората, които са тествали понижаването на гласовете, са съгласни, че то подобрява качеството на комуникацията в платформата".

A тук ще намерите още технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията