Twitter разширява използването на бутона „не харесвам“

"Гласуванията надолу“ няма да са публични, но ще помогнат да мрежата да се информира за съдържанието, което хората не искат да виждат

Twitter разширява използването на бутона „не харесвам“ | StandartNews.com

Twitter съобщи, че разширява своя тест на бутона за намаляване на гласовете на отделните съобщения до избрана група потребители по света. Компанията заяви, че е получила "положителна обратна връзка" от първоначалните си експерименти през юли миналата година.

"Научихме много за туитовете, които не намирате за уместни и разширяваме теста. Повече от вас във версията за компютър, а скоро и в iOS и Android ще имат възможност да използват "downvoting" за някои от съобщенията си в Twitter.

За разлика от харесванията, които в Twitter са под формата на сърце,  броят на стрелките, сочещи надолу, няма да бъде видим за обществеността. Нехаресванията на съобщенията ще бъдат видими само за тези, които са ги създали.

В първия кръг от тестове Twitter предложи различни версии на функцията за намаляване на гласовете. Някои потребители виждаха стрелки, други палци нагоре и палци надолу. В крайна сметка финалната версия ще е с добре познатото сърце и стрелка надолу за нещо, което намираме за неуместно да се публикува.

Лайковете, дислайковете, стрелките за понижаване на гласовете и емотиконите за реакция често се посочват от критиците на социалните медии като функции, които помагат много за отсяването на съдържанието. Според Twitter експериментът е бил успешен. "Хората, които са тествали понижаването на гласовете, са съгласни, че то подобрява качеството на комуникацията в платформата".

A тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай