Twitter обяви нова политика за справяне с дезинформацията

От мрежата ще блокират туитове

Twitter обяви нова политика за справяне с дезинформацията | StandartNews.com

Twitter обяви нова политика за справяне с дезинформацията по време на криза и заяви, че ще блокира популяризирането на определени туитове, ако се приемат като разпространяващи дезинформация.

„Модерирането на съдържанието е нещо повече от просто оставяне или премахване на съдържание“, обясни Йоел Рот, ръководител на отдела за безопасност и почтеност на Twitter, в публикация в блог, в която подробно се описва новата политика , „и ние разширихме обхвата от действия, които можем да предприемем, за да гарантираме те са пропорционални на тежестта на потенциалната вреда."

Интернет е пълен с вирусни полуистини, честни грешки, откровени лъжи и друга ненадеждна информация. Но в много случаи можете да преодолеете хаоса, като следвате няколко прости правила.

Новата политика поставя особен контрол върху фалшивите доклади за събития, фалшивите твърдения, включващи оръжия или използване на сила, или по-широка дезинформация относно насилие или международна реакция.

Измислените туитове и друга дезинформация редовно стават вирусни по време на извънредни ситуации , тъй като потребителите бързат да споделят непроверена информация. Огромната скорост на събитията затруднява прилагането на нормални системи за проверка или проверка на факти, създавайки значително предизвикателство за модераторите.

Съгласно новата политика туитовете, класифицирани като дезинформация, няма да бъдат непременно изтривани или забранени; вместо това Twitter ще добави предупредителен етикет, изискващ от потребителите да щракнат върху бутон, преди туитът да може да бъде показан (подобно на съществуващите етикети за изрични изображения). Туитовете също ще бъдат блокирани от алгоритмична промоция.

По-строгите стандарти са предназначени да бъдат ограничени до конкретни събития. Първоначално Twitter ще приложи политиката към съдържание, свързано с продължаващата руска инвазия в Украйна, но компанията планира да приложи правилата към всички нововъзникващи кризи в бъдеще. За целите на политиката кризата се дефинира като „ситуации, при които има широко разпространена заплаха за живота, физическата безопасност, здравето или начина на живот“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай