Трябва бързо да ъпдейтнете софтуера си, ако имате продукт на Apple iPhone, iPad или Mac

Компанията пусна спешни поправки за опасна уязвимост в iOS, iPadOS и macOS

Трябва бързо да ъпдейтнете софтуера си, ако имате продукт на Apple iPhone, iPad или Mac | StandartNews.com

Apple пусна серия от актуализации Rapid Security Response (RSR) за своите операционни системи, които затварят уязвимостта от типа нулев ден CVE-2023-37450. Проблемът засяга iPhone, iPad и Mac и позволява на нападателите да заобиколят софтуерната защита на тези устройства. Съобщава се, че компанията е наясно, че тя се използва активно от нападатели.

Недостатъкът е открит в софтуерния двигател на браузъра WebKit. Уязвимостта позволява на нападателите, които по някакъв начин са примамили потребителите към специални уебстраници, да изпълняват произволен код на устройствата, което може да компрометира поверителността и сигурността на потребителите.

"Бързи реакции при заплахи" е сравнително нова и осигурява актуализации на сигурността на операционната система в спешни случаи, когато даден проблем изисква бързо отстраняване. Apple подчерта, че актуализацията ще бъде получена само от най-новите версии на софтуерните платформи, като се започне от iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 и macOS 13.3.1

За да получите актуализацията на iPhone или iPad, трябва да изберете "Настройки → Основни → Актуализация на софтуера → Автоматична актуализация", след което да активирате "Отговори на заплахи и системни файлове". За Mac трябва да изберете "System Preferences → Basic → Software Update". До "Auto Update" трябва да кликнете върху "Show Details" и да се уверите, че "Install Threat Responses and System Files" е активирано.

За повече информация относно механизма за бързо реагиране на заплахи (RSR) посетете уебсайта на компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай