Toyota е готова да изкупи обратно електрическите автомобили bZ4X от собствениците

Причината е, че колелата им могат да изхвърчат в движение

Toyota е готова да изкупи обратно електрическите автомобили bZ4X от собствениците | StandartNews.com

Електрическият вариант на Toyota RAV4 се предлага на пазара в САЩ от известно време, но първият глобален електрически автомобил на марката трябваше да бъде кросоувърът bZ4X, чийто дебют беше помрачен от скандал с падащи колела по време на движение. Най-интересното е, че компанията все още не е готова да предложи решение на проблема, но в случай на неудовлетвореност от ситуацията клиентите могат да продадат обратно моделите bZ4X.

Както обяснява Electrek, проблемът причиняващ възможността за отделяне на колелото от главината е производствен дефект. Toyota не е готова да отстрани наведнъж всички бройки в кампанията за изтегляне на автомобили от пазара и затова просто насърчава собствениците им да позволят на най-близкия дилър на марката да вземе кросоувъра от клиентите, да го закара на паркинга на дилърството и да го съхранява там, докато не бъде намерено техническо решение за отстраняване на опасния дефект.

В САЩ дилърите на Toyota предлагат на клиентите си да ползват заместващ автомобил (с двигател с вътрешно горене, както може да се предположи) за неопределено време, както и да покриват всички разходи за гориво и дори да изплащат периодични вноски за клиента, ако кросоувърът bZ4X е взет на лизинг или на заем.

Ако тези условия за "запазване" на кросоувъра с дефектни главини или болтове не удовлетворяват клиента, Toyota е готова да изкупи автомобила обратно и да възстанови парите, похарчени от купувача. По ирония на съдбата всички 2700 издадени бройки bZ4X подлежат на изтегляне и вече са започнали да се разпространяват на основните пазари, на които присъства марката. Въпреки че тази история няма нищо общо с дефекти в батерията или задвижването на първия масово произвеждан електромобил на Toyota, тя със сигурност може да накърни имиджа на японския производител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай