Тим Кук подаде ръка на Китай

Противно на политиката на САЩ, Apple иска да засили връзките си със страната

Тим Кук подаде ръка на Китай | StandartNews.com

Желанието на партньорите на Apple да преместят част от производството на марката от Китай в Индия и Виетнам е толкова често срещана новина през последните месеци, че е двойно по-необичайно да чуем ръководителя на компанията да ласкае КНР. Китайските официални лица по време на посещението на Тим Кук в Средното кралство също направиха всичко възможно, за да насърчат Apple да развива местния си бизнес.

Според Ройтерс, която се позовава на местни медии, в Пекин Тим Кук е присъствал на Китайския форум на разработчиците, където е направил следното изявление: "Иновациите в Китай са в подем и аз вярвам, че темповете на растеж само ще се увеличават." По време на речта си Кук заявил също, че "Китай и Apple буквално са израснали заедно", и подчерта значението на образователните програми за местната младеж, като обеща да осигури за тях около 15 млн. долара. Една от точките в маршрута на Тим Кук по време на посещението му в Китай беше магазинът на марката Apple в Пекин, който той посети, придружен от няколко високопоставени ръководители на компанията.

Китайският министър на търговията Уанг Вентао, както отбелязва Ройтерс, се е срещнал с Тим Кук по време на посещението му в Китай. Според официалния представител по време на разговорите те са засегнали въпроса за стабилизирането на веригите за доставки в промишлеността, а министърът от своя страна е изразил готовността на китайската държава да формира добри условия за чуждестранните компании, включително Apple. Уан Вентао уверил Кук, че Китай постоянно формира отворени правила, закони и стандарти за постигането на тази цел. Тъй като през дните на форума в Китай в състава на чуждестранната делегация бяха включени и представители на други чуждестранни компании, министърът проведе срещи и с ръководствата на Pfizer, BMW и Qualcomm.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай