TikTok започва тестване на лента за препоръки с регионално съдържание

40 % от по-младото поколение се обръщат към социалните мрежи, когато търсят ново заведение за хранене

TikTok започва тестване на лента за препоръки с регионално съдържание | StandartNews.com

TikTok започна да тества нов канал за препоръки - Nearby, който ще показва съдържание от автори, намиращи се наблизо. Лентата ще се появи в отделен раздел до каналите "Абонаменти" и "За вас" на началната страница на приложението. Засега новата функция е достъпна за малък брой потребители в Югоизточна Азия, съобщи говорител на услугата пред TechCrunch.

Новият канал за препоръки се тества успоредно с нова функция, която ви позволява да добавяте тагове за местоположение към публикуваните видеоклипове - тя постепенно се появява за създателите на съдържание. Говорител на платформата дори не пожела да свърже двете функции, когато беше попитан дали видеоклиповете са включени в канала "Nearby" с географско местоположение или не - служител на TikTok заяви, че е твърде рано да се каже, тъй като обхватът на канала все още е ограничен.

TikTok се прочу със своя алгоритъм за препоръки, а базираният на географско положение канал ще персонализира допълнително съдържанието за потребителите. Други социални услуги, включително Snapchat и Instagram, вече предлагат подобни функции, които помагат на потребителите да намират местно съдържание. Очаква се също така TikTok да използва интересите на потребителя като основа за оформяне на канала "Близо". Инициативата е изненадващо свързана с неотдавнашно изявление на вицепрезидента на Google Прабхакар Рагаван, който заяви, че младите хора все повече започват да търсят информация в Instagram и TikTok вместо в традиционните търсачки. Той заяви, че до 40 % от по-младото поколение се обръщат към социалните мрежи, когато търсят ново заведение за хранене, вместо да използват посочените услуги. С новия канал на TikTok процесът на търсене ще стане по-целенасочен.

Нововъведението ще бъде полезно и за местните рекламодатели, тъй като те ще могат да публикуват реклами на стоки и услуги в новия канал, ако TikTok намери идеята за перспективна. Говорител на услугата обаче заяви, че функцията може да се промени драстично или никога да не стане публично достъпна преди пускането ѝ в продажба. Успоредно с това платформата продължава да тества инструменти за електронна търговия в няколко региона, въпреки че те не са се наложили в Европа и САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай