Вторник,

TikTok въвежда свой собствен персонализиран шрифт

От: екип на Стандарт -
407
TikTok въвежда свой собствен персонализиран шрифт
A
A
A

TikTok въвежда свой собствен персонализиран шрифт, наречен TikTok Sans. Шрифтът е оптимизиран за „четливост и задържане на четенето“ и се поддържа на много езици от самото начало, според публикация в блог. Преди това TikTok използва Proxima Nova.

TikTok казва, че буквите на TikTok Sans имат „по-големи отвори и по-ясни щрихи, което ги прави много по-лесни за разграничаване една от друга“, както и „по-плавни и опростени форми, позволяващи по-добра разпознаваемост и надеждност на различните езици“. Новият шрифт е малко по-голям" и общата височина на реда е увеличена, за да се подобри четливостта."Ще видите новия шрифт първо английски, испански, португалски, френски, немски, италиански, индонезийски, турски и виетнамски, с „планове за добавяне на още в бъдеще“.

TikTok също така въведе функции против фалшифициране в TikTok Sans, като размяна на нула с линия през нея. Наскоро преработеният шрифт на Twitter има подобни промени срещу фалшифициране.

В проектирането на свой собствен шрифт TikTok се присъединява към много други технологични компании, които са направили същото. 


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията