TikTok въвежда свой собствен персонализиран шрифт

Отличава се с по-плавни и опростени форми, позволяващи по-добра разпознаваемост и надеждност на различните езици

TikTok въвежда свой собствен персонализиран шрифт | StandartNews.com

TikTok въвежда свой собствен персонализиран шрифт, наречен TikTok Sans. Шрифтът е оптимизиран за „четливост и задържане на четенето“ и се поддържа на много езици от самото начало, според публикация в блог. Преди това TikTok използва Proxima Nova.

TikTok казва, че буквите на TikTok Sans имат „по-големи отвори и по-ясни щрихи, което ги прави много по-лесни за разграничаване една от друга“, както и „по-плавни и опростени форми, позволяващи по-добра разпознаваемост и надеждност на различните езици“. Новият шрифт е малко по-голям" и общата височина на реда е увеличена, за да се подобри четливостта."Ще видите новия шрифт първо английски, испански, португалски, френски, немски, италиански, индонезийски, турски и виетнамски, с „планове за добавяне на още в бъдеще“.

TikTok също така въведе функции против фалшифициране в TikTok Sans, като размяна на нула с линия през нея. Наскоро преработеният шрифт на Twitter има подобни промени срещу фалшифициране.

В проектирането на свой собствен шрифт TikTok се присъединява към много други технологични компании, които са направили същото. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай