TikTok пуска нови функции

Целта е да се ограничат по-младите потребители

TikTok пуска нови функции | StandartNews.com

TikTok пуска нови функции, предназначени да намалят времето пред екрана и с мисъл към по-младите потребители.

През следващите седмици към всеки потребител на TikTok под 18 години ще бъде автоматично приложено дневно ограничение на времето на екрана от 60 минути. Тийнейджърите, които достигнат това ограничение, трябва да въведат парола, за да продължат да гледат. Те могат да деактивират функцията изцяло, но ако го направят и прекарат повече от 100 минути в TikTok на ден, ще трябва да зададат нов лимит.

Според TikTok тези подкани са увеличили използването на неговите инструменти за управление на времето на екрана с 234 % по време на първия месец на тестване на функцията. Тийнейджърите също ще получават съобщение във входящата кутия всяка седмица, което обобщава времето им пред екранна и позволява на по-младите потребители да контролират колко време прекарват в приложението.

Ограничението от 60 минути ще важи и за деца под 13-годишна възраст, които използват приложението „ TikTok за по-млади потребители“. В този случай родител или настойник ще трябва да зададе или въведе съществуваща парола, за да активира 30 минути допълнително време за гледане в акаунта, ако бъде достигнато ограничението за време на екрана.

Family Pairing също дава информация колко време е прекарало детето в приложението, колко често е било отваряно и разбивка, описваща колко време е прекарано през деня и нощта. Нова настройка „Заглушаване на известията“ скоро ще позволи на родителите да зададат график за заглушаване на известията за приложения в акаунтите на децата си. Освен това се разработват нови контроли за съдържание, които ще позволи филтриране на видеоклипове с думи или хаштагове, които децата не трябва да гледат. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай