TikTok отрича твърденията, че е бил хакнат

Екипът „не е открил доказателства за пробив в сигурността“

TikTok отрича твърденията, че е бил хакнат | StandartNews.com

TikTok отрича съобщенията, че е бил пробит, след като хакерска група публикува изображения на това, което според тях е база данни на TikTok, която съдържа изходния код на платформата и потребителска информация. В отговор на тези обвинения TikTok заяви, че неговият екип „не е открил доказателства за пробив в сигурността“.

Според Bleeping Computer, хакерите са споделили изображения на предполагаемата база данни на TikTok на хакерски форум, заявявайки, че са получили данните от сървър, използван от TikTok. Хакерите твърдят, че сървърът съхранява над 2 милиарда записа и 790 GB потребителски данни, статистика на платформата, код и др.

Повечето от „откраднатите“ данни са били публична информация, изтрита от платформата. Трой Хънт, регионален директор в Microsoft и създател на инструмента Have I Been Pwned, нарече данните на хакерите „неубедителни“, но предположи, че „може да са непроизводствени или тестови данни“, които вероятно не са взети чрез пробив .

Хакерската група, която нарича себе си „AgainstTheWest“, твърди, че е получила данни и от китайското приложение за съобщения WeChat.

Както TikTok, така и WeChat са подложени на проверка заради връзките им с Китай (ByteDance, компанията майка на TikTok, е базирана в Китай). TikTok предприе няколко стъпки, като например съхраняване на американски данни на базираните в САЩ сървъри на Oracle, в опит да отмени скорошни доклади за служители на TikTok в Китай, които имат достъп до информация на американски потребители .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай