Tesla ще отвори фабрика за батерии Megapack

Тя ще може да произвежда 10 000 мегапакета

Tesla ще отвори фабрика за батерии Megapack | StandartNews.com

Tesla ще отвори фабрика за батерии Megapack в Шанхай и удвоява инвестициите си в Китай, въпреки нарастващото политическо напрежение между Пекин и Вашингтон.

Фабриката на Tesla ще може да произвежда 10 000 мегапакета, които са много големи батерии, използвани за съхраняване на огромни количества електричество, каза компанията в туит. Мегапакетите са предназначени да се използват като  батерии за подпомагане на енергийните мрежи. Всяко устройство може да съхранява достатъчно енергия, за да захранва средно 3600 домове за един час, казва компанията. Те са предназначени за комунални услуги и мащабни търговски проекти, а не за превозни средства.

Съоръжението в Шанхай ще има същото ниво на производствен капацитет като мегафабриката на Tesla в Калифорния - еквивалентно на 40 гигаватчаса съхранение на енергия.

Мегафабриката ще бъде разположена в Линганг, огромна зона за свободна търговия в покрайнините на Шанхай, където Gigafactory на Tesla за електрически превозни средства направи първа копка през 2019 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай