Tesla представи 130-килограмовия домашен акумулатор Powerwall 3 с вграден соларен инвертор

Възможността за свързване на няколко Powerwall 3 заедно увеличава общия капацитет на системата до 40,5 kWh. За Powerwall 3 се твърди, че има гарантиран живот от 10 години.

Tesla представи 130-килограмовия домашен акумулатор Powerwall 3 с вграден соларен инвертор | StandartNews.com

Tesla представи домашната система за резервно захранване Powerwall 3. Тя се различава от подобни устройства от предишни поколения с това, че поддържа по-висока мощност и има вграден инвертор за соларни панели, което улеснява свързването им към системата.

Размерите на актуализирания акумулаторен блок Powerwall 3 са 110 × 61 × 19,3 cm, като теглото му е 130 kg. Визуално новостта се е променила незначително в сравнение с предшествениците си. Сред очевидните: надписът Tesla е заменен с лого под формата на буквата "Т". Капацитетът на Powerwall 3 е 13,5 kWh, както и на Powerwall 2. Но изходната мощност се е увеличила от 10 kW на 11,5 kW.

В Powerwall 3 е интегриран инвертор с поддръжка на шест соларни панела. Същият модел Powerwall Plus, както пише The Verge, предлага свързване само на четири. Твърди се, че ефективността на преобразуване на енергията на инвертора Powerwall 3 е 97,5 %.

Powerwall 3 не поддържа свързване на соларни инвертори от трети страни и не е съвместим с батерии Tesla от предишно поколение, като Powerwall 2. Освен това не е ясно дали Powerwall 3 поддържа свързване на соларни панели, които вече се предлагат в търговската мрежа за системи от предишно поколение, отбелязва The Verge.

Възможността за свързване на няколко Powerwall 3 заедно увеличава общия капацитет на системата до 40,5 kWh. За Powerwall 3 се твърди, че има гарантиран живот от 10 години.

Компанията не разкрива цената на батерията Powerwall 3. Първите доставки на новата домашна система за резервно захранване на Tesla ще трябва да се изчакат до 2024 г., а междувременно до 31 октомври компанията предлага отстъпка от 500 долара за закупуване на батерии Powerwall 2 и Powerwall Plus в комплект със и без соларни панели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай