Тесла може да се наложи да изтегля автомобили заради дефектен волан

Съобщава се за два случая с дефекти

Тесла  може да се наложи да изтегля автомобили заради дефектен волан | StandartNews.com

Регулаторите за автомобилна безопасност в САЩ са започнали разследване на Tesla след съобщения, че воланите на SUV модели Y са паднали, докато превозното средство се е движело. Ясни са два отделни инцидента, включващи превозни средства Tesla Model Y от 2023 г., при които воланът на SUV напълно се е отделил от кормилната колона.

И в двата случая чисто новите автомобили са доставени без необходимия фиксиращ болт за закрепване на волана към колоната и са с малък пробег по време на инцидентите.

Асошиейтед прес съобщава, че едно от оплакванията идва от вирусна публикация в Twitter, в която семейство документира падането на волана на новата им Tesla Model Y по време на шофиране. Tesla е предложила на собственика на превозното средство 103,96 долара за ремонт на дефекта, а семейството е получило заместващ модел Y.

Регулаторите на NHTSA ще проучат колко често възниква проблемът, преди да решат дали засегнатите превозни средства Model Y трябва да бъдат изтеглени. Хиляди електромобили Model Y бяха изтеглени от Tesla миналия месец, след като беше открито, че болтовете на задните седалки на превозните средства не са били правилно закрепени, което увеличава риска от нараняване в случай на катастрофа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай