Tesla изтегля 321 000 електромобила в САЩ заради проблеми със задните светлини

През 2022 г. Tesla е провела 19 кампании за изтегляне на автомобили от пазара в САЩ, които са обхванали над 3,7 милиона автомобила.

Tesla изтегля 321 000 електромобила в САЩ заради проблеми със задните светлини | StandartNews.com

Американският производител на електромобили Tesla изтегля над 321 000 автомобила в САЩ поради факта, че задните им светлини може да са неизправни. Новинарската агенция Ройтерс писа за това, позовавайки се на изявлението на Tesla.

Източникът отбелязва, че по-рано тази седмица Tesla обяви изтеглянето на 30 хил. електрически автомобила Tesla X в САЩ поради неизправност на въздушната възглавница на пътника на предната седалка. Новините доведоха до спад на цената на акциите на автомобилния производител с 3% до почти двегодишно дъно.

В ново изявление, публикувано от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA), Tesla съобщи, че проблемът със задните фарове засяга някои електрически автомобили Model 3 (2023 г.) и Model Y (2020-2023 г.). Автомобилният производител възнамерява да пусне актуализация на софтуера, която трябва да отстрани неизправността на задните фарове.

В изявление на компанията се казва, че досега не са докладвани случаи на неизправност на задните светлини, които да са довели до произшествия или наранявания. Съобщения за нестабилни фарове в електрическите автомобили Tesla се появяват от октомври тази година, но предимно от чуждестранни пазари. Трябва да се отбележи, че през 2022 г. Tesla е провела 19 кампании за изтегляне на автомобили от пазара в САЩ, които са обхванали над 3,7 милиона автомобила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай