Temu навлиза и в Европа

Онлайн гигантът бързо набира скорост

Temu навлиза и в Европа | StandartNews.com

 Temu, платформа за онлайн пазаруване, която бързо се превърна в най-популярното приложение в Съединените щати, прекоси Атлантика.

Сега компанията оперира в шест европейски страни, включително Франция, Германия, Италия, Холандия, Испания и Обединеното кралство, според нейния уебсайт.

Temu е базиран в Бостън онлайн търговец на дребно и предлага всичко - от стоки за дома през облекло до електроника. То бързо се превърна в най-изтегляното приложение в Съединените щати от стартирането през септември и продължава да доминира в магазините за приложения в страната с десетки милиони потребители.

В реклама на Super Bowl през февруари Temu насърчи потребителите да „пазаруват като милиардери“, като се възползват от неговата достъпна гама от артикули, като бански костюм за $6,50 или чифт слушалки за $8,50.

През последните месеци, когато набра популярност, той също се сблъска с въпроси относно множество проблеми, включително как успява да продава стоки на толкова поразително ниски цени, доколко е прозрачен за обществеността и колко екологични отпадъци генерира бизнесът му.

Temu не се предлага в Китай. Компанията зад него -  PDD също притежава Pinduoduo, изключително популярен китайски гигант за електронна търговия, за който беше установено в скорошно разследване на CNN, че има способността да шпионира своите потребители.

Според изследователи на киберсигурността Pinduoduo може да заобиколи мобилната сигурност на потребителите, за да види какво правят в други приложения, да прочете съобщенията им и дори да промени настройките.

Въпреки че Temu не е замесен, обвиненията за дъщерната му компания предизвикаха по-задълбочено проучване и бяха цитирани в доклад на Конгреса на САЩ, който повдигна знамена за бързия успех на Temu по-рано този месец. PDD не отговори на множеството искания на CNN за коментар относно разследването.

Допълнителният контрол не е спрял фирмата да се разшири бързо на нова територия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай