Неделя,

Spotify ще добави „препоръки за съдържанието“, свързано с Covid-19

От: Катерина Митева -
Spotify ще добави „препоръки за съдържанието“, свързано с Covid-19
A
A
A

Услугата за стрийминг Spotify ще добави „препоръки за съдържанието“, свързано с Covid-19. Новината идва няколко дни след обвиненията, че Джо Роугън е използвал платформата за разпространение на дезинформация за пандемията в своя подкаст.

Компанията заяви в неделя, че ще предприеме нови мерки, за да насочи своите потребители към точна информация за коронавируса. Оттам признаха, че Spotify не е била достатъчно прозрачна по отношение на политиката си за съдържание.

Въпреки скандала обаче, ръководството изглежда няма да предприема каквито и да било конкретни действия срещу Роугън. През следващите няколко дни ще бъдат добавени препоръки за съдържание към всеки подкаст епизод, който включва дискусия за Covid-19.

Spotify също се ангажира да сподели публично своите насоки за съдържание. От днес можете да ги прочетете в уебсайта на компанията Newsroom. В бъдеще те ще бъдат достъпни и през основния уебсайт на платформата.

„Знаем, че имаме критична роля в подкрепата на изразяването на създателите, като същевременно го балансираме с безопасността на нашите потребители“, коментира изпълнителният директор Даниел Ек. „В тази роля за мен е важно да не заемем позицията на цензура на съдържанието, като гарантираме, че има правила и последствия за тези, които ги нарушават“, заключи той.

Малко преди решението, музикантите Нийл Йънг и Джони Мичъл изтеглиха музиката си от платформата за стрийминг в знак на протест срещу подкаста на Роугън и дезинформацията в по-широк план. А днес изследователят и лектор Брене Браун каза, че засега няма да пуска нови епизоди от своя ексклузивен подкаст за Spotify.

А тук ще намерите още технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички