Spotify ще добави „препоръки за съдържанието“, свързано с Covid-19

Новината идва няколко дни след обвиненията към Джо Роугън

Spotify ще добави „препоръки за съдържанието“, свързано с Covid-19 | StandartNews.com

Услугата за стрийминг Spotify ще добави „препоръки за съдържанието“, свързано с Covid-19. Новината идва няколко дни след обвиненията, че Джо Роугън е използвал платформата за разпространение на дезинформация за пандемията в своя подкаст.

Компанията заяви в неделя, че ще предприеме нови мерки, за да насочи своите потребители към точна информация за коронавируса. Оттам признаха, че Spotify не е била достатъчно прозрачна по отношение на политиката си за съдържание.

Въпреки скандала обаче, ръководството изглежда няма да предприема каквито и да било конкретни действия срещу Роугън. През следващите няколко дни ще бъдат добавени препоръки за съдържание към всеки подкаст епизод, който включва дискусия за Covid-19.

Spotify също се ангажира да сподели публично своите насоки за съдържание. От днес можете да ги прочетете в уебсайта на компанията Newsroom. В бъдеще те ще бъдат достъпни и през основния уебсайт на платформата.

„Знаем, че имаме критична роля в подкрепата на изразяването на създателите, като същевременно го балансираме с безопасността на нашите потребители“, коментира изпълнителният директор Даниел Ек. „В тази роля за мен е важно да не заемем позицията на цензура на съдържанието, като гарантираме, че има правила и последствия за тези, които ги нарушават“, заключи той.

Малко преди решението, музикантите Нийл Йънг и Джони Мичъл изтеглиха музиката си от платформата за стрийминг в знак на протест срещу подкаста на Роугън и дезинформацията в по-широк план. А днес изследователят и лектор Брене Браун каза, че засега няма да пуска нови епизоди от своя ексклузивен подкаст за Spotify.

А тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай