Spotify купува правата за именуване стадиона на Барселона

Сделката е на стойност 310 млн. долара

Spotify купува правата за именуване стадиона на Барселона | StandartNews.com

Камп Ноу, един от най-емблематичните футболни стадиони в света, се преименува като Spotify Camp Nou. Стъпката е част от спонсорско споразумение на испанския футболен клуб ФК Барселона със Spotify, които получават права за именуване на стадиона. Името на Spotify също ще се появи на фланелките както на мъжкия, така и на женския отбор за следващите четири сезона, започващи от сезон 2022/23.

Сделката все още трябва да бъде ратифицирана от събранието на ФК Барселона, което ще се проведе на 3 април. Вероятно няма да има много проблеми с преминаването, тъй като клубът има огромни задължения.

Смята се, че сделката е на стойност 310 милиона долара, но сумата е можело да бъде и по – висока, ако клубът има по-висок процент „регистрирани“ фенове, които дават на клуба достъп до имена, имейли и друга лична информация. Само около 1% от 350 милиона последователи на клуба са регистрирани.

Spotify ще използва спонсорството си като възможност да „разшири работата на артистите по начин, който обединява световете на музиката и футбола, давайки глобална сцена на играчи и артисти“ на Spotify Camp Nou, коментира в изявление Алекс Норстрьом от Spotify.

Платформата ще инвестира в дигитални реклами, които се променят в зависимост от местоположение и канала, на който се гледа мач. Това ще даде възможност на повече артисти да достигнат до точки, на които са непознати към този момент.

Норстрьом разкрива, че Spotify обмисля „други вълнуващи неща“, за които компанията ще сподели повече по-късно тази година.

Повече технологични новини може на намерите в рубрика Технологии. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай