Споделеното пътуване ще печели 1 трилион щатски долара до 2026 г.

От подобни услуги най-много се възползват в САЩ и Китай

Споделеното пътуване ще печели 1 трилион щатски долара до 2026 г. | StandartNews.com

Разходите, които правят потребителите, в услуги за споделено пътуване ще надхвърлят 937 милиарда щ. долара до 2026 година. Според анализ на специалистите от Juniper Research, това е с повече от 50 пъти приходите на обществения транспорт в Лондон, Ню Йорк и Пекинското метро през 2021 година.

Данните от „Споделените пътувания: анализ разхода, размер на пазара и прогнози 2012-2026“ прогнозират ръст от 537% през следващите пет години в сравнение с изхарчените 147 милиарда щатски долара през 2021 година.  

Докладът сочи, че потребителите в САЩ и Китай харчат най-много за този вид услуги. Техният дял ще бъде близо 65% от целия пазар през 2026 г., сочи прогнозата.

Авторът на доклада - Адам Уиърс споделя, че ръстът ще се случи в резултат на това, че потребителите все по-често използват споделяне на пътуването заедно с обществения транспорт или изцяло на негово място. Въпреки че този вид пътуване забави растежа си през последните две години заради Covid-19, съвсем скоро то ще се върне на познатия от преди това темп на растеж.

А тук ще намерите още технологични новини

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай