SpaceX е готова да плати до 25 000 щ. долара на хакналите Starlink

Съобщението на SpaceX дойде само няколко дни, след като експертът по информационна сигурност Ленерт Вутерс демонстрира начин за хакване на потребителски терминал Starlink

SpaceX е готова да плати до 25 000 щ. долара на хакналите Starlink | StandartNews.com

SpaceX обяви старта на програма, която ще възнагради финансово хората, успели да проникнат в сателитната мрежа Starlink. Компанията на Илон Мъск е готова да плати до 25 000 щ. долара за идентифициране на уязвимости в своята система за сателитен интернет.

Съобщението на SpaceX дойде само няколко дни, след като експертът по информационна сигурност Ленерт Вутерс демонстрира начин за хакване на потребителски терминал Starlink, използван за комуникация със сателити. За целта е необходимо самоделно устройство, което струва 25 щ. долара.

SpaceX изтъкна работата на Вутърс и поздрави специалиста. "Смятаме, че атаката е впечатляваща от техническа гледна точка и това е първата подобна, за която сме информирани", се казва в изявление на SpaceX. Компанията отбеляза, че хакването на терминала Starlink с помощта на самоделен хардуерен модул не бива да притеснява обикновените потребители на мрежата, тъй като дори да е успешно, няма пряко въздействие върху сателитите.

Компанията отбеляза, че инженерите на SpaceX постоянно се опитват да хакнат Starlink и работят за откриване на уязвимости в мрежата, за да направят услугата по-надеждна и сигурна. В момента на уебсайта на компанията в раздел, посветен на програмата за търсене на уязвимости на мрежата Starlink, са посочени имената на 32 изследователи, които според SpaceX са докладвали за важни проблеми със сигурността. В него се казва също, че през последните три месеца програмата е изплащала средно по 973 долара на човек.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай