Неделя,

Софтуер за блокиране на достъпа на деца до ЛГБТ книги е отхвърлен

От: Кристиан Антонов -
315
Софтуер за блокиране на достъпа на деца до ЛГБТ книги е отхвърлен
A
A
A

Наскоро компнията за образователни продукти Follett предложи софтуер в САЩ, който ще позволи на родителите да блокират достъпа на децата си до ЛГБТ (или ЛГБТ+) книги в училищната библиотека. Предложението предизвика много критични мнения в социалните медии и в крайна сметка Follett го оттегли.

Миналата седмица потребител съобщи, че местният училищен съвет иска да направи промени в библиотечния софтуер на Follett. По-конкретно, системата е трябвало автоматично да изпраща имейл на родителите всеки път, когато детето им потърси книга. Предполагаше се също, че софтуерът ще забрани на учениците да имат достъп до определени книги благодарение на функцията за родителски контрол. Това може да се отнася например за книги на тема LGBTQ+.

Критиките в социалните медии обаче принуждават Follett да се откаже от тези планове. "След като получихме обратна връзка и проведохме дискусии с библиотекари и партньори от индустрията, стигнахме до заключението, че няма да продължим с плановете за разработване на този модул", заявиха от компанията.

Повече технологични новини може на намерите в рубрика Технологии.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията